älskade tapet

söndagskväll och jag är påväg i säng. Veckan är slut och det är bara ett par sömntimmar ifrån den nya veckan fylld med jobb och resande. Ändå kan jag inte riktigt förmå mig att gå och lägga mig riktigt riktigt ännu.

Sitter i soffan och tittar över rummet. Alla juldetaljer är nu borta och det känns så konstigt. Det skaver lite liksom. Först tog vi ned granen som var ledsen och trött. Julsakerna följde med strax därefter. Lite senare försvann både de röda stjärnorna som hängde och lyste så vackert i skjutpartiet stora fönster och den fina röda vaxduken som gav ett ombonat och härligt intryck. Nu är den ljusblåa duken med blommor på utsträckt över bordet. Lilla bordet med ljusstakar och lyktor på plats i hörnet där det stod innan granen fick låna platsen. Men det saknas något.

Bordet är tomt, fönsterna känns kala. Allt det fina varma och inbjudande är nu vitt, grått och ljust. Precis som jag hade önskat. Men ändå. Det saknas något.

Tills jag kommer ut i köket. När ljuset faller på tapeten som jag satt upp bara på den lilla lilla delen av köket som vetter mot matbordet så blir jag glad i både själ och hjärta. Älskade tapet. Blå turkos med skimrande mönster. Som gjord för detta utrymme. Jag tokälskar den. Och plötsligt där och då förstår jag. Det är denna känslan jag skall leta efter. När det pirrar i magen av RÄTT. Tokkärlek vid både första andra och alla ögonblick som kommer därefter. Det behöver inte vara stort, dyrt eller exklusivt. tapeten är en billig variant och kommer från Rusta ( som har fantastiska tapeter i sitt sortiment, utan att vara det minsta sponsrad så kan jag berätta att majoriteten av mina tapeter kommer just därifrån. I detta huset tror jag tom att det är så att alla kommer därifrån).

Nu skall jag göra allt jag kan för att tona in mig på denna känslan. Göra om resten av hemmet utifrån den devisen. Att bara behålla det som gör mig glad. Redan nu när jag sitter här och tittar mig omkring inser jag att det är många saker som inte gör det. Gör mig glad alltså. De får stanna så länge. Tills rätt saker dyker upp.

Leave a Reply