tidigt en söndagsmorgon

Här sitter jag, nästan helt ensam, och ser morgonen vakna. Det är grått ute och blåser en del. Loppan rumsterar om i köket och lagar the till oss. Själv sitter jag här och funderar. Helt plötsligt är det väldigt tomt i vardagsrummet. Jag saknar ljuset från granen.

Det är helt plötsligt bara grått kvar. Träden vajar i vinden ute och det är lite för kallt för att vilja vara ute. Jag vilar på soffan och bidar min tid. Självklart hade jag velat vara ute nu och njuta av att fixa men samtidigt så vet jag att det kommer snart. Nu får vi satsa på att få ordning på julen fast nere i källaren. De sista delarna skall bort och flyttas ned och förhoppningsvis gör den nya möbleringen och dekoreringen att känslan av att vi går mot våren och ljuset.

Söndagar har ofta en lite kluven känsla. Det är fortfarande en ledig dag men den nya arbetsveckan närmar sig. Även om jag älskar mitt jobb så älskar jag min familj och mitt hem mer.

Leave a Reply