januari börjar året…

…. 2020…

äntligen här. Nyårsdagen firades lite lätt bubbelsjuk på soffan. Jag var helt enkelt så himla trött. Firandet igår var superbt, hos vänner med vänner, god mat och efterrätt. Vi stod för efterrätten och jag gjorde tobleronemousse med vinmarinerade hallon till de vuxna och våffelstrutar med kladdkaka i som serverades med glass, grädde och strössel till barnen. Mycket gott. Eller som Edward Blom skulle sjunga, “allt för gott och alldeles för mycket” typ.

Något annat som börjar nu 2020 är ett helt annat förhållningssätt till pengar och handling. 2020 är officiellt numera ett år med köpstopp. Köpstopp som innebär att endast lägga pengar på nödvändiga saker. Nödvändiga saker är de som vi inte kan klara oss utan. Saker som behövs för att färdigställa andra saker så som mer färg till garaget och balkongen. Trä till trädäcket runt poolen. Allt det där som måste till. Inte bara köpa för att köpa eller för att känslan av att jag vill ha just det nära. Inte helt enkelt dock.

Men 2020 blir trädgårdens år, 2019 var husets, även om det fortfarande finns saker kvar att göra på huset. Dessa saker skall självklart färdigställas men fokus kommer att bli på trädgården. Något som jag länge sett fram emot.

Full fart in i 2020.

Leave a Reply