januari är här

och för en gångs skull vill jag inte ta ned och bort granen så fort som jag bara kan. För även om jag kan se i dagsljuset att den börjar torka och sloka så är den fortfarande så otroligt vacker. Speciellt med tanke på att det är lite dagsljustid så här på vintern och så fort det blir lite mörkare så lyser granen så vackert. Jag fylls av en varm känsla av glädje inombords och den är värd mycket. Har aldrig varit en person som gjort direkt som alla andra utan låter känslorna styra.

Så fort januari väl inträder så har det vänt. Den mörka tiden ligger bakom mig och ljuset är på väg igen. En behaglig känsla fylld av längtan.

Jag vet att jag påpekar det och skriver det varje år men det gör det inte mindre sant eller längtan mindre stor. Längtan efter ljus och vår.

Men det är en kluven längtan. Kluven just av den anledningen att det går så fort. Med all den fantastiska vårtiden som ligger framför mig så vill jag inte att det skall gå för fort. Jag vill njuta av varje andetag ute, av varje spadtag i trädgården, varje ny buske eller planta som kommer ned i jorden. Det kommer att hända mycket saker i vår. En hel del saker vi måste vara klara med innan poolen kommer. Hålet skall vara i rätt storlek, det är det nästan mest bara att det behöver jämnas till och lite lite djupare för underlaget, det skall läggas grus och paddas till för att det skall vara bra underlag att ställa poolen på. När den sedan kommer i slutet av mars/början av april så skall den sättas ned och då skall all planering vara klar för pump, pumphus och planering för trädäck. Innan dess skall vi även ha bestämt oss om växtligheten runt omkring. Vi har två otroligt stora och fina schersminer som står precis vid ena långsidan som kommer att behöva tas ned en del för att det skall bli mer plats och att inte poolen skall fyllas med blomblad och annat från buskarna. Det är detta jobbet jag längtar efter

Under januari får längtan leva och frodas. Trädgårdsplanerna lever och utvecklas.

Leave a Reply