minimalistisk jul

Eftersom maken jobbar natt över hela julen så har vi valt att göra ett minimalistiskt julfirande. Bara precis ha det som vi inte vill vara utan när alla fått säga sitt.

Vi började julfirandet tillsammans med familjen EE, gemensamt julbord hemma hos oss på lördagen. Allt gott, skinka, lax, köttbullar, prinskorv, gratäng, laxröra, gott bröd, ost, goda korvar rökt rådjur och för att inte glömma ett ordentligt gottebord och goda drinkar.

på uppesittarkvällen åt vi som vanligt knäckemackor med varm nygriljerad skinka på. Store sonen som inte är så förtjust i skinka fick laxröra istället.

På självaste julafton åt jag och barnen, de yngsta, lätt jullunch hemma hos familjen EE efter att vi besökt kyrkan för att lyssna på julmusik. Något jag aldrig gjort innan men det var väldigt vackert. Samuel satte in den Danska skinkan i ugnen och öste den och sedan ordnade jag och de små potatis och förberedde allt tills Mikael kom upp ( sovit efter nattjobbet) och ordnade sås. Mat skall nämligen bada. Iallafall dansk julskinka. en 4 kilos skinka gjorde vi och måste verkligen påminna oss till nästa år att det var minst ett kilo för mycket. Även för en familj med tre tonåringar.

Jag bakade fröknäcke dagen innan julafton, två kolakransar har vi bakat och satt i oss. Bortsett från detta har vi i år inte gjort något julgodis. Lite för att det inte funnits tid och mycket för att dottern inte får äta det med sin tandställning.

Trots allt har vi haft det varmt och gott. blivit mätta och belåtna och vilat till mången julfilm. Kanske detta skall bli en ny tradition?

Leave a Reply