tankar om 2020

Tjugo nitton närmar sig sitt slut. När jag funderar över året som gått och allt som hänt så har det verkligen varit upp och ned. Roliga saker och jobbiga saker har avlöst varandra. Student, husbilssemester i Europa, nytt uterum och handpenning på en pool. Samtidigt som utdragna renoveringar, misslyckade värderingar. Det är alltid lite vemodigt och läskigt att fundera över året som varit, samtidigt som det är först där och då i eftertankens kranka blekhet som det blir kristallklart och tydligt hur mycket som också har blivit gjort.

Nåväl, detta skall inte bli en krönika över allt som hänt 2019. Den kommer visserligen den också men kanske lite närmare nyår än nu.

Vissa saker har jag redan bestämt skall vara mer i fokus 2020. Inga löften, inte ens ett enda hot som jag skämtade om häromdagen. Snarare en önskan om riktningen jag vill att mitt liv skall ta 2020.

Köpstopp. Iallafall för allt som inte är måste. Eftersom vi skall sätta ned poolen som kommer i mars/april så måste vissa saker till det införskaffas. De kommer såklart att gå under måste. Jag tänker också försöka handla mer second hand och begagnat när det finns möjlighet till det. En tanke är att låta pengarna få vila. Hellre betala av och skapa en ny buffert (den gamla är helt tömd efter renoveringen)

Renovera klart. 2020 skall alla PhD göras klart. Det betyder inte helt att allt kommer att vara klart. men allt som vi påbörjat.

Trädgårdens år. 2020 blir året som trädgården får ta plats. Utvecklas, förändras och fixas

Leave a Reply