längtar efter trädgårdsväder

Egentligen behöver det inte vara varmt. Jag behöver inte någon klarblå himmel eller spirande grönska även om det är en del av det där som jag längtar efter. Just nu skulle jag nöja mig med vanligt gå ut i trädgården väder. Uppehåll, ingen frost och kyla. En trädgård som inte håller på att drunkna i väta.

Jag vill ut. Ut för att gräva, plantera och beskära. Ut för att klippa till, forma och skapa den trädgård jag ser för mitt sinne. Hela min kropp och själ längtar ut. Den gillar inte att sitta här inne och vänta. Gillar inte kylan som spridit sig i både växtlighet och min kropp. Just nu kanske det inte är värsta tiden men längtan är inte desto mindre stark.

Jag tittar ut och stör mig på mullvadshögarna överallt. På högen med jord som är uppgrävd och samtidigt lite nedrasad efter älgbesöken i trädgården där de klättrat på högen för att få tag på ogräset högst upp för att smaska i sig. trött på det ofärdiga som liksom skrattar åt mig vid minsta lilla blick.

Samtidigt som jag vet att allt måste få vila. Både kropp, knopp och min trädgård. Så jag får. längta ett tag till.

Leave a Reply