längtan till vår

Jag kan inte låta bli att tänka på de sista stroferna i en låt som Uggla skrev för länge sedan. “varför längtar du så – när det går så fort ändå”.

Och visst är det så. Tjoff så var denna hösten över. Det går snabbare och snabbare för varje år som går. Idag föll den första snön för säsongen. Det är lika magiskt varje gång samtidigt som det markerar början på vinstersäsongen. På söndag går vi in i december.

Första advent.

Sedan är det inte många veckor kvar till julafton. Jag håller på och omvandlar gamla juldukar till presentpåsar. Dukar som aldrig använts. För att slippa slöseriet med julklappspapper och tejp som sedan bara slängts.

När jul och nyår sedan passerats och januari har anlänt så känner jag bara starkare och starkare längtan efter våren. Det känns liksom som om den skulle komma direkt efter nyår och bara vara där. Tålamodet att vänta tre fyra månader till på att våren skall anlända är minimalt. Samtidigt som jag vet hur fort det går. Tiden springer iväg. Säsongerna avlöser varandra och vad vore vi utan dem. Många jag känner pratar om att de skulle önska att de alltid bodde i ett varmare klimat. Själv känner jag starkt att var årstid har sin charm. Att jag också drivs av längtan. Att faktiskt få stanna upp och fundera över och längta efter det som komma skall.

Som nu. Jag känner en stark längtan efter våren. Efter att få färdigställa framsidan med all sten som måste bäras upp från trädgården. Det kommer att bli många varv innan det är färdigt. Efter poolen som kommer i mars eller april. Förhoppningsvis i början av april snarare än mars. Jag längtar efter att få forma trädgården efter poolen. Plantera nya äppelträd och gräva upp fler stubbar och rötter. En hemmester med fokus på att färdigställa. Jag längtar efter vädret som gör det möjligt at måla klart. Både grunden. teglet och panelen som fortfarande är brun och skall bli svartgrå.

Jag längtar efter spirande löv och fågelkvitter. Öppna fönster och färgsprakande solnedgångar. Att dagen skall vara längre än nu. Det duger kraft, ork och musten ur mig att cykla till jobbet i ottan när det är kolsvart ute och inte ens den kortaste arbetsdagen jag har ser jag solen när jag cyklar hem för det redan har blivit mörkt.

För min del kan det gärna få vända nu.

Och till dess dammsuger jag Pinterest på all inspiration som finns.

Leave a Reply